Shortcut Media Group publicerar film som sammanfattar 2016 års bokslut

Pressmeddelande

Stockholm 2017-02-28

Shortcut Media Group publicerar film som sammanfattar 2016 års bokslut

Shortcut har precis publicerat en sammanfattande, inspelad version av bolagets bokslutskommuniké för 2016. Bolaget blir därmed ett av få noterade bolag som sammanfattar bokslutet med en filmproduktion i kortformat.

I filmen sammanfattar Anders Brinck (VD, Shortcut Media Group), Christer Karlsson (CFO, Shortcut Media Group) samt Lars Bilk (VD, Bond Street Film) räkenskapsåret 2016 i allmänhet och Q4 i synnerhet. Filmen om ca 10 minuter innehåller, utöver intervjuer, animerad grafik samt s.k. ”behind the scenes”-klipp, för att tittarna ska få en bild av hur det ser ut bakom kulisserna vid en studioinspelning. Nästa vecka publiceras även Shortcuts kvartalsvisa podd.

Shortcuts bokslutsfilm finnas att se här.

Sammanfattande investerarpresentation i PDF finnas att se här.

- Vi övervägde att investera i en kostsam, fysisk årsredovisning med avancerad layout, men fick kalla fötter och beslutade oss för att kommunicera med film istället. Filmen sammanfattar bokslutet 2016 på tio minuter och är förhoppningsvis lättsmält oavsett om tittaren sitter på bussen, tåget, hemma eller på kontoret, säger Anders Brinck, VD för Shortcut Media Group.

Det är ännu relativt få noterade bolag som kommunicerar sina kvartals- eller bokslutskommunikéer med hjälp av film. Shortcuts publicering av en bokslutsfilm är ett steg i bolagets arbete för att inspirera andra bolag att se möjligheterna med kommunikation genom rörlig bild. Tittare som är intresserade av att utforska möjligheterna att kommunicera med liknande filmer uppmanas att kontakta Shortcut enligt nedan.

För ytterligare information vänligen kontakta:

VD Anders Brinck

anders.brinck@shortcutmedia.se

Tel: 076-949 66 99

Om Shortcut Media Group

Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende produktionsgrupper inom kortformat och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, animerad film, promos samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av Bond Street Film, Oddway Film, Shortcut Post, Good Motion, Shortcut Film samt Shortcut Graphics. Bolagets aktie är noterad på AktieTorget. Under 2016 uppvisade Shortcut en omsättningstillväxt om 229% samt en rörelsemarginal före Goodwill-avskrivningar på 9%.