Frost VFX och Good Motion, som tidigare drivits separat, bildar nu tillsammans Frost Studio, en animationsstudio specialiserad på avancerad animation och visuella effekter (VFX).

De två bolagen har under många år arbetat med flertalet produktionsbolag, byråer, storbolag, datorspelsutvecklare och bl.a. medverkat vid dramaproduktioner som SVT:s Julkalender Jakten på Tidskristallen och långfilmerna Uppsalakidnappningen samt Morran & Tobias.

Det nya bolaget har tio medarbetare och kontor på Riddargatan på Östermalm. Målet är att bli ett av Sveriges ledande bolag inom animation, VFX och annan visuellt avancerad postproduktion.

– Good Motion och Frost har kompetenser som både kompletterar och överlappar varandra inom sina specialområden. Genom att kombinera verksamheterna har vi nu ett komplett erbjudande samt blir en större styrka inom visuella effekter och postproduktion. Vi fortsätter tillsammans att i en kreativ anda sträva efter högsta kvalitet och smarta lösningar på alla utmaningar, säger Anneli Ewert, Producent på Frost VFX.

– Det är fantastiskt kul att få att äntligen få dela detta med våra kunder och kontakter i branschen. Vi har arbetat för detta länge. Tillsammans har vi satt en gemensam strategi och vision som våra artister tror på och vill engagera sig i. Nu ser vi fram emot att skrida till verket och ta det gemensamma bolaget till nästa nivå, säger Gustaf Jannerfeldt, VD på Good Motion.

– Frost och Good Motion har alltid haft en kompetens- och kvalitétsnivå som tillhör de främsta i landet. När vi nu slår samman styrkorna får vi även en kapacitet att ta oss an betydligt större projekt och kunder än tidigare, säger Anders Brinck, VD på Shortcut Media Group.